Homoseksuaaliseen alastomiamiehet satu lappi nykyään

Artikkelin päätteeksi vielä kerrotaan, mikä on lähiaikojen uusin hypetyksen kohde: Tänään rouva Huu suuntaa koko päiväksi Lastenkirjainstituutin järjestämään   Kirjakori Special -seminaariin. Totutun kattauksen sijasta tänä vuonna zuumataan koko luvun lasten- ja nuortenkirjallisuutta asiantuntijaluennoissa. Äänessä ovat Pirkko Ilmanen , joka puhuu lastenromaaneista otsikolla "Matkalla maailmoihin ja niiden rajoille: Siri Kolu keskittyy nuortenromaaneihin otsikkonaan "Rajoilla ja kynnyksillä — luvun suomalainen nuortenkirjallisuus murroksen kuvaajana".

Satu Grünthal in otsikkona on "Runon lumo — lasten- ja nuortenlyriikka luvulla" ja Juli Aerila paneutuu lukemiskasvatukseen otsikolla "Elämä kiinnostaa — lukemiseen innostamisesta ja lukuharrastuksesta". Matti Karjalainen alustaa sarjakuvasta otsikolla "Yhdeksännen taiteen taitajat — silmäys lasten ja nuorten sarjakuvaan luvulla ja viimeisenä kuullaan videoesityksenä tiedekeskus Heurekan syntymäpäivien takia Paula Havasteen esitys "Mihin lasten tietokirja matkaa? Rouva Huun aiheena ovat kuvakirjat otsikolla " Sovinnainen vai radikaali, hiljainen vai räväkkä?

Minulla oli mahdollisuus valita Kirjakorin suunnittelun alkuvaiheessa itseäni eniten kiinnostava kirjallisuuden alue, ja valinta oli tällä kertaa erityisen helppo tehdä.

Kuvakirjallisuus on juuri nyt kiinnostavassa murrosvaiheessa — sekä hyvässä että pahassa. Kuva dominoi lasten ja nuorten elämää myös netissä, mobiililaitteissa ja mainoksissa. Kuinka kuvakirjat selviävät uusista haasteista — puhumattakaan kuvakirjojen tekijöistä, kustantajista ja markkinoinnista. Kustannusmaailmassa tapahtuneiden myllerrysten jäljiltä kuvittajien työskentelyolosuhteet ovat muuttuneet.

Jo alkuaan haastaavaa tilannetta sekoittavat vielä osaltaan digipohjaisen kuvittamisen uudet haasteet. Koko kevään ajan rouva Huun työhuoneen lattialla on sananmukaisesti lainehtinut kuvakirjoja. Niitä on kertynyt myös korkeisiin, huojuviin kasoihin, jotka romahtelevat välillä  kovalla rytinällä.

Vain siten mahdollistetaan lapsen ja kuvakirjan kohtaaminen. Suurin kynnyskysymys on pardoksaalisesti tällä hetkellä se, kuinka kuvakirja löytää lukijan ja ostajan luokse. Kirjakauppaketjut ovat vähentäneet valikoimaansa, eilisen uutisoinnin mukaan kirjastojen kirjanhankintamäärärahat ovat niukentuneet ja myös lastenkirjojen myynti oli viime vuonna laskusuunnassa. Ja kun tähän yhtälöön vielä lisätään vanhempien paineet kotona ja työpaikoilla, niin lapsen ja kuvakirjan kiireetön kohtaaminen on entistä haastavampaa.

Perinteiseen tapaan rouva Huu on pyrkinyt raportoimaan heti tuoreeltaan kirjakorin antia, mutta tänä vuonna Lastenkirjahyllyn raporttia joutuu odottamaan pitkälle toukokuun puolelle asti, sillä Kirjakori Special -seminaari järjestetään identtisenä myös Joensuussa ja Keravalla. Eli kaikki kiinnostuneet voivat ilmoittautua vielä näihin tilaisuuksiin. Kirjoittanut Rouva Huu klo 7. Liisa Kallion ja Riina Katajavuoren tuotantoa on aiemmin julkaistu etupäässä Tammen kautta, mutta tämä kuvakirjauutuus ilmestyy nyt Karistolta.

Kuvakirjan kertojana on valkoinen nalle, joka sittemmin saa nimekseen herra Paasio. Se päätyy kahden ikääntyneen tädin vauvalahjana Rauli-nimiselle pojalle. Nallesta tulee Raulin luottoystävä. Nallen kanssa on turvallista tutustua uusiin asioihin ja kokea monia seikkailuja. Vuodet vierivät ja Rauli kasvaa, mutta Paasio on pojalle edelleen tärkeä. Sukulaistädit Tuovi ja Kuku tuovat vastasyntyneelle vauvalahjaksi nallen.

Nalle on läsnä pojan arjen eri käänteissä. Nykylapsilla on röykkiöittäin pehmoleluja. Tätä taustaa vasten teksti vetoaa kenties hiukan enemmän aikuiseen lukijaan, jonka lapsuudessa leluja oli vähemmän ja ne rakastettiin lähes puhki.

Kuvakirjan innoitus on tullut Katajavuoren omasta perhepiiristä, ja hiukan epätrendikkäällä päähenkilön nimellä kirjailija haluaa tehdä kunniaa Rauli Badding Somerjoelle. Kuvakirjana Herra Paasiota voi pitää siinä mielessä kokeellisena, että siinä toinen päähenkilö varttuu vauvasta nuoreksi mieheksi. Lastenkirjan sankareina esiintyykin nyt entistä enemmän monenikäisiä henkilöitä: Elämänkierto havainnollistuu hauskasti tässä kuvassa: Rauli lupaa Paasiolle, että kun hän  perustaa perheen ja saa ajokortin, Paasion jälkeläinen pääsee autoon maskotiksi!

Liisa Kallio on poikkeuksellisen muuntautumiskykyinen kuvittaja. Pikku papun pelkistetystä ja räväkän värisestä muotokielestä on pitkä loikka ääriviivoiltaan jopa vähän luonnosmaisiin Paasion guassikuvituksiin. Ihmisillä ja leluilla on Kallion kuvituksessa lämpöä ja tunnetta katseessaan ja kuvakirjan jälkeen tekee mieli kaivaa oma rakkain nallensakin taas paijattavaksi. Kuvakulmien vaihtelulla — intiimeistä tuokiokuvista Helsingin kaupunkinäkymiin — todennetaan ajan vääjäämätöntä kulumista.

Paasiokin harmaantuu, mutta pysyy sydämeltään nuorena. Rouva Huulla oli tilaisuus piipahtaa eilen Herra Paasion julkistusjuhlassa lastenkirjakioski Toukassa ja totesi paikan ylen viiihtyisäksi. Toivottavasti tietoisuus tästä suomalaisen lastenkirjallisuuden piskuisesta puolestapuhujasta kiirii Kallion rinteitä alas Helsingin ydinkeskustaan asti.

Toukassa saa iloista, asiantuntevaa ja imponoivaa palvelua ja lastenkirjojen hinnat ovat kilpailukykyisiä kirjakauppaketjujen kanssa. Paikalla oli tietysti myös se oikea herra Paasio ja tarjoilukin oli Kirjoittanut Rouva Huu klo 8. Kaskiahon valttina on aina ollut vetävä dialogi sekä traagisten ja tragikoomisten aiheiden yhdistely ilman pinkeyttä tai epäuskottavuutta.

Hänen nuortenromaaniensa aihepiirit ovat aina olleet rankkoja, mutta silti ilman angstin tunnetta. Rastas käsitteli teiniraskautta, Tulitikkuihmisiä huumeita, Pientä purtavaa syömishäiriöitä, Veitsenterällä koulukiusaamista ja Ajolähtö väkivaltaisessa perheessä kasvaneen nuoren miehen itsenäistymistä. Myllylahden kautta vast ikään ilmestynyt Nikottelua voidaan sekin aiheensa puolesta määritellä raflaavaksi.

Nikottelua  voi mainiosti  lukea rinnakkain viime keväänä ilmestyneen Hellevi Salmisen Hello, I Love You  -romaanin kanssa, jossa oli tismalleen samankaltainen aihe ja siinäkin keskiössä nimenomaan isän kielteinen suhtautuminen pojan homoseksuaalisuuteen.

Salmisen romaani on runollinen, ilmaisussaan niukka ja kenties jopa sen vuoksi ennen muuta aikuista lukijaa säväyttävä romaani.

Kustantajan mainostekstissä myös Kaskiahon romaanin todetaan herättävän oivallisesti myös vanhempien ajatuksia. Romaanin lukujen ees-taas kurkottava aikajänne tuntuu hiukan keinotekoiselta tehokeinolta.

Kustannustoimittajan hutilointia tai mikä lie, mutta seuraavat ilmaisut tuntuvat suorastaan hölmöiltä: Kaskiahon romaani antaa parastaan arkisen perusperheen kuvauksessa   sekä Nikon ja luottoystävä Lihiksen letkeässä ja toista kunnioittavassa ystävyyssuhteessa. Toisaalta Nikon vanhempien avuttomuus ja viestintäkyvyttömyys hämmästyttää. Vaikka äidin reaktio Nikon uutiseen on selvästi isää sallivampi, niin hänestä välittyy piipittävän ja perheen vakaasta tunneilmastosta hermostuneesti huolta pitävän äidin kliseinen kuva.

Nikon vuotias pikkuveli kiristetään käyttäytymään asiallisesti isoveljen läsnä ollessa viikko- ja kuukausirahojen menettämisen uhalla! Nikottelua ei marginalisoi homoseksuaalisuutta: Nikolla tuntuu olevan tarkemmin määrittelemättömässä pikkukaupungissa kosolti erilaisia mahdollisuuksia tutustua muihin poikiin: Yhden liian dominoivan seurustelusuhteen jälkeen Niko oppii myös kuuntelemaan enemmän omia tarpeitaan.

Poikienvälistä hellyyttä ja orastavaa rakastumista kuvataan ilman tirkistelyn tunnetta tai kohahduttamisen tarvetta. Mutta helpolla Niko ei identiteettiään pysty rakentamaan. Vanhat koulukaverit eivät nimittäin aivan nikottelematta hyväksy Nikon avointa uutta linjaa. Miksi realistisissa nuortenromaaneissa nykyisin täytyy ladata loppuratkaisun tuntumaan tummia juonteita ja läheltä piti -pelastumisia? Rouva Huun työpöydällä on nyt hurja hoppu. Viimeistelen parhaillaan Lastenkirjainstituutin  Kirjakori Special -seminaariin  tulevaa luvun kuvakirjallisuuden syväluotausta.

Valtavasta aineistosta, mukaan lukien sekä kotimaiset että käännetyt kuvakirjat vuosilta —,  pitäisi poimia edustavat esimerkit, trendit, tekniikat, tekijät — mielenkiintoisia kuriositeettejakaan silti unohtamatta. Yksi ehdottomasti kummallisin kuvakirjan kriteerit täyttävät teos on eittämättä Nemon kautta viime vuonna ilmestynyt ranskalainen  Jacques Duquennoyn  Haamuvoimistelu.

Interaktiivisuutta kirjan katsojalta ja lukijalta vaativia ns. Uudella vuosituhannellakin näitä kirjoja toki ilmestyy, mutta kustannusmaailmassa halutaan myös tehdä vaikutus lukijoihin aivan uusillakin tehokeinoilla. Haamuvoimistelun jippona ovat ketjut, joita voi liikutella ja saada näin hattupäisen haamun voimistelemaan. Ketjut ovat umpioidun muovikuoren sisällä, ja todennäköisesti liikkuvat jonkinlaisen staattisen sähkökosketuksenkin???

Kustantajan sivujen kautta  voi katsoa videon, jossa havainnollistetaan kirjan toimintaperiaatetta. Ensimmäinen ajatus kirjan äärellä: Pedagogista ulottuvuutta kirjaan tulee, jos ajattelee että lapsi voi harjoitella sen avulla hienomotoriikkaansa.

Tosin kirjaa ei näiden liikkuvien osiensa takia suositella alle kolmevuotiaille. Lukuviikon kunniaksi rouva Huu opastaa nyt kuinka Lastenkirjahyllystä saa enemmän iloa ja hyötyä. Lastenkirjahyllylle on kertynyt yli neljän vuoden aikana vakiintunut lukijakunta, joka koostuu ymmärrykseni mukaan monista alan toimijoista: Rouva Huun iloksi lukijoita todella piisaa.

Kirjallisuusblogeja seuraavan tilaston mukaan  Lastenkirjahylly on eniten luetuimpien kirjallisuusblogien listalla aivan kärjen tuntumassa! Lastenkirjahyllyyn eksytään joskus vahingossa: Se johtuu ympäröivän maailman syntiinlankeemuksesta, että ihmiset ovat vain itsekkäitä ja pahoja, jopa äärimmäisen sadistisia ja pahoja, jotka eivät unta saa, jos eivät saa pahaa tehdä. Mitä ihminen voi tehdä? Ei ainakaan antaa periksi.

Kiltteyden teologia ei aina mielestäni toimi. Käännät toisenkin poskesi, niin saat aina uusia vieraita sinua lyömään. Joskus täytyy kääntää, joskus ei. Jos ihminen on vahva niin silloin sen voi tehdä mutta ihmisellä on Jumalan antama oikeus myös puolustaa itseänsä ja lähimmäisiään, ja puolustaa ja antaa Jumalan hoitaa loput. Jumala kyllä hoitaa, kun vain ihminen tekee oman asiansa, niin Jumala hoitaa oman asiansa. Se vain vaatii sen, että ole rohkea, ja elä Jumalassa; Hänen ehdoillansa, niin alkaa tapahtumaan.

Jumala on vaan niin kova jätkä, että lyö nippuun kaikki: Mutta joka luottaa itseensä enemmän kuin Jumalaan, ei pärjää. Sillä kirottu olkoon se ihminen, joka luottaa oman käsivartensa voimaan. Et sitten lukenut aloittajan viestiä. Hyvä, jatka samaan malliin. Koko evoluutiohistorian menestyksekkäin meemi onkin mielisairautta, josta pitää päästä mahdollisimman nopeasti eroon. Olipa taas jotenkin niin objektiivisen puolueeton mielipide tuokin: Tuollainen argumantti on täysin pinta-ajatusten kautta tehtyä tai luotua; katsotaan oireita ei syytä, eikä edes ymmärretä ihmisyyttä sen perusolemukseen asti, joka ei todellisuudessa ole kuin valistuksen luoma myytti ihmisestä, ja hänen "suuresta ymmärryksestänsä".

Ajatellaan vain onko joku homo, mutta ei sitä mikä sen aiheuttaa. Sen aiheuttaa perusolemuksen puute kasvussa mieheksi, sillä on täysin typerää väittää, ettei ihmistä suodateta Kyllä jokainen mies tai nainen, voidaan tehdä omaa sukupuoltansa rakastamaan harrastamaan, jos se lapsesta lähtien lähdetään kierouttamaan, kuten jotkut eskimo heimot.

Se ei tee siitä oikeaa, mutta paljon vähemmän oikeutettua, se tekee Jumalan edesä, jotka sitä ovat edes auttannet. Jumala on Jumala, eikä Hän välitä, mitä pahuutta ihmiset ovat Raamatun suojassa tehneet, sillä pahuus on pahuus, ja hän oikeamielinen tuomari-.

Ja minä olen etsinyt syitä; miksi seurakunnissakin ihmiset ovat pahoja, Sen tähden. He tekevät hyvää työtä, mutta eivät kaikkea sitä, mitä Jumala haluaa. Ja oletteko noin typeriä? Jumalan tahtohan on rakkaus. Kaiken lain päämäärä on rakkaus. Koska laki, jos sen ihminen täyttää. Vaan Jumala rakasti heitä suuresti, ainakin Danielia kohtaan. Ei voi valita Ensin sinä väität että jotkut valitsevat homouden omien himojensa tyydyttämiseksi.

Seuraavaksi sinä väitätkin, että homous johtuu siitä että joku on lapsesta saakka kasvatettu kieroutuneeksi. Yrittäisit nyt päättää kumpi. Jos homous olisi jokin oma valinta, niin silloinhan minun täytyy koska tahansa voida valita homous. Muutenhan se ei voi olla oma valinta. Joten miksi minä en millään, en siis kerta kaikkiaan yhtään millään tavalla enkä konstilla, kykene valitsemaan homoutta. Joten kerrohan nyt minulle miksi minä en kykene tätä omaa valintaa mitenkään valitsemaan?

Pakkohan sen on onnistua, kun se kerran on vain oma valinta. Joten miksi ei onnistu? Kipeä on ollut nuoruutesi ja olen pahoillani siitä, että vain ymmärtämättömien ihmisten takia jouduit noin paljon kipuilemaan oman itsesi kanssa.

Surullista, että samaa polkua kulkee nii moni muukin yrittäen olla jotain muuta kuin on, koska rakkautta yritetään rajata liian tiukkoihin raameihin. Eihän sitä homoutta tai heteroutta tosiaan noin vain valita. En minä ainakaan ole koskaan ymmärtänyt, miten nämä valinnan puolesta hehkuttavat ajattelevat. Että onko se heille ajatuksen tasolla niin helppoa vain vaihtaa kiinnostusta. Minä en pystyisi sen enempää kuin sinäkään. Sitä on sellainen kuin on, ja onneksi meitä on monenlaisia.

Kiitos sinulle Kyllästynyt ymmärtävästä kommentistasi. Onnellista joulun aikaa myös sinulle. Kirjoitin sen yöllisen avautumiseni humalassa ja aamulla jo kaduin sitä, mutta hyvä kumminkin kun kirjoitin.

Kirjoitin sen suuttuneena jonkun sami an väitteestä, että homous on muka joku valinta. Ehkä joku muukin homoseksuaali on painiskellut samantapaisten tuntemusten kanssa ja painiskelee nytkin. Tsemppiä heille ja hyvää joulua kaikille sukupuoliseen suuntautumiseen katsomatta!

Kyllä niitä saman asian parissa painiskelijoita on ja varmasti on hyvä, että saavat lukea niiden kokemuksista, jotka ovat selvinneet ja löytäneet paikkansa omana itsenään. Eihän valtaosalla ole mitään ongelmaa asian kanssa eikä pidä ollakaan, mutta vihamielinen vähemmistö osaa joskus olla todella äänekäs ja ne puheet aika kammottavia.

Ihmisiä olemme kuitenkin kaikki ja rakkautta soisi maailmassa olevan enemmänkin. Ei anneta vihaa rakastavien lannistaa. Hyvä tosiaan, että tulit kirjoittaneeksi: Vanhempien vaikutus on suuri. Tuo isäsi käytös ja nolaaminen on aiheuttanut trauman. Toteutat nyt sitä pahinta mitä isäsi on pelännyt ja "kostat"vanhemmillesi sitä, että seksuaalisuuttasi on kontrolloitu.

Etäinen isäsuhde, mutta onko äiti ollut puolestaan liian läheinen? Terapiassa itsenäistymään ja irtautumaan vanhemmista. Siinä on lääke homouteen. Siis se on hyvin klassillinen ja typerin ennakkoluulo että äidin kanssa asuminen tuottaisi oikopäätä pojasta homoseksuaalin ja vaatisi lisäksi "biologisen isän" kasvatusta. Asuin 19 vuotta äitini kanssa, eikä ainakaan minusta homoseksuaalia tullut.

Koen sen asian niin että homoseksuaalisuus on kiinni jomman kumman biologisen vanhemman geeniperimässä voi olla piilevä? Samoin pätee esimerkiksi alkoholismiin. Suuriosa alkoholismista on kiinni vanhempien geeniperimästä. On ihmisiä, joista ei helposti alkoholisteja tule eli ei jää riippuvaiseksi alkoholiin vaikka jatkuvasti viikottain vetäisivät perseet kerran olalle eli pystyvät lopettamaan sen ja voisivat olla ilmankin. Sekään ei välttämättä tuota alkoholismia, vaikka vanhemmat käyttäisivät ja nuoret katsoisivat vieressä.

Kaikista uskovien lapsistakaan ei tule välttämättä uskovia?! On todettu että on ihmisiä, jotka tulevat helpommin uskoon kuin toiset! Tuskin uskovaiseksikaan sillai vain ruveta. Kyllä siinä täytyy jotain "päässä naksahtaa" kun elämän näkemyksen sekä ymmärtämisen päästään hävittää. Ihan niin kuin suurin osa aivoista olisi mykistynyt, sekä ehkä jokin pieni osa vain olisi jäänyt "vilkuttamaan".

Mikä isän käytös ja nolaaminen? Sekö on nyt nolaamista, että lapselle opettaa käyttäytymissääntöjä? Kyllä kai aika moenelle pikkulapselle on saunassa joskus jouduttu kertomaan, että intiimejä ei ole tarkoitus tuijotella. Ihan samoin kuin että tervehittäessä katsotaan silmiin jne. Ettei sinulla vain olisi ennakkoluulo, johon etsit sitten sopivan kuvitteellisen vahvistuksen? On se kyllä melkoista, jos tuollaisesta vaihtuu seksuaalinen suuntaus. Kukaan ammattipsykologi ei kirjoittaisi tuollaista.

Nimimerkillä psykologi ei tunnu olevan mitään käsitystä psykoanalyysin tai neurologian alkeista. Et sinä psykologi ole mikään psykologi. Olet uskovainen, joka yrittää kautta rantain vihjata että homoudesta voi eheytyä jossakin terapiassa ja olen vain kostamassa vanhemmille traumoja. Ei se ole niin. Se lapsuusajan juttu oli vain esimerkki siitä miten yritin itselleni selittää heränneen kinnostuksen omaan sukupuoleen.

Ei minulla ole tarvetta kostaa isälle yhtään mitään. Jos LUOPUU entisestä aivan jonninjoutavasta sontaelämästä, kun alkaa tajuta sellaisen tyhjänpäiväisyyden, ja siihen liittyvän itsekehun, ja valehtelun, että selviäisi ilman tuomioita,-j haluaa ottaa rohkeasti vastuun tekemistään jutuista, edes tunnustamalla, mitä on tehnyt. Niin SEKÖ on mielestäsi naksahtamista, jos alkaa toimia, niinkuin ihmisen pitääkin!

Minä tulin uskoon, kun Jeesus itse ilmoitti itsensä, ja myös todisti sen useita kertoja todeksi. Ja sinunlaiset asioista mitään tietämättömät sanovat totuutta naksahtamiseksi.

Sitten on vielä sekin totuus että "ei kerta homoksi tee". Itsekkin ihastuin lukioikäisenä luokkakaveriini, siis toiseen nuoreen mieheen. Säikähdin juu, torjuin tunteet, juu. Ja sitten se tunne katosi. Olen ihan täysin hetero.

Veikkaan että se oli joku kehitysvaihe vain. Miksi suurin osa hinteistä on naismaisia ja lesboista suuriosa on kuin jätkiä. Liikkuminen, eleet, pukeutuminen, puheääni, puhetapa jne. Nehän ovat asioita joihin itse vaikutetaan. Kuitenkin vartalo on eriparia näiden omien tekojen kanssa. Miksi sinä tunnet suurimman osan maailman homoista? Miksi pyörit niissä piireissä niin paljon? Minä en tunne kuin pari homoa, eivätkä ole naismaisia.

Pikemminkin bodarityyppisiä lihaskimppuja, jotka näyttävät pitävän hyvää huolta kunnostaan ja ulkonäöstään - toisin kuin kaltaiseni sohvaperuna hetero. Miksi muuten sitä että huolehtii kunnostaan ja ulkonäöstään pidetään naisellisena piirteenä? Taitaa suurin osa bodareista kuitenkin olla heteroja. Pitääkö kunnon tosimiehen pukeutua likaisiin, hikisiin ja öljyisiin rääsyihin ja haista koiranpaskalle?

Raaputella mora-puukolla makkarantähteitä harvojen hampaidensa välistä? Ja aika lailla veikkaan ettei sinulla olisi mitään kanttia sanoa päin naamaa esimerksi Ari-Pekka Liukkoselle, että tämä on naismainen hintti. Vastasinhan eli sinä näet homoina vain ne, jotka sopivat omaan homosteroetypiaasi. Vaikka oma isäsi olisi homo, mutta ei sopisi omaan homostereotypiaasi, niin et uskoisi vaikka hän sanoisi olevansa homo.

ET vastannut miksi homoista suuri osa on naismaisia ja lesboista miesmäisiä? Tämä oli kysymys, miksi näin on. Olen heitä nähnyt lukuisia ja näen päivittäin joten ei ole kysymys minun omasta käsityksestäni vaan se on totuus. Tämä tuntuu olevan arka aihe kun ei voida siitä keskustella.

Setan bileissä luulisi olevan kattava kirjo homoja ja lesboja ja kysyjän mielipide asiasta pitää täysin paikkansa sitä ei voi kukaan kieltää eikä muutenkaan. On kaikenlaisia homoja mutta valtaosa on ristiriidassa habitukseltaan sukupuolensa kanssa. Kyllä heteromiehetkin itsestään huolehtivat vaikka eivät silti käyttäydy ja puhu kuin naiset. Koska homoseksuaalisuus on geneettistä. Jos se näkyy genotyypissä, niin miksi ei sitten fenotyypissäkin.

Ei näytä minusta aralta aiheelta. Näyttää enemmänkin siltä, että on esitetty stereotypiaan pohjautuva väite, josta muut ovat eri mieltä. On siis vaikea alkaa vastaamaan siihen, miksi joku asia olisi tavalla, jolla se ei näytä olevan. Jos väitteen esittäjä sitten vaikka todistaisi väitteensä, kun kerran ei ole omasta mielipiteestä kyse.

Onpa nyt vaikea pala ateisteille. Vastatkaa nyt kysymykseen kun niin älykkäitä ja kaikki tietäviä olette olevinanne. Pelkäättekö sanoa ääneen, että homot ja lesbot ovat Onko se niin vaikea sanoa, että nuo ihmiset haluaisivat olla vastakkaista sukupuolta ja siksi käyttäytyvät kuin vastakkainen sukupuoli. Etkö sinä tajua vastausta? O No on, on aika vaikea tuollaista valhetta alkaa vääntämään. Ei kun hyvää joulua vain sinullekin He elävät keskuudessamme, eikä kukaan välttämättä edes huomaa, että homohan se siinä.

Ja oma tarinani lähtee siitä, kun olin 6-vuotias. Häkellyin huomatessani tuntevani kihelmöintiä miespuolisia kohtaan. Ajattelin olevani erikoinen ja ainoa laatuaan, koska olin huomannut olevan vain mies-nainen -pareja ja vain sellaisia tykkäämisiä.

Pidin tykkäämiseni visusti omana tietonani, ja myöhemmin opiskeluaikana yritin silmäpelillä saada kontaktia tykkäämiini nuoriin miehiin, mutta kukaan ei näyttänyt vastakiinnostusta, joten päättelin homoja olevan liian vähän. Ja koska homot olivat huonossa huudossa, en halunnut menettää kasvojani, ja päädyin avioon naisen kanssa. Mutta vihdoin aloin olla ja elää omana itsenäni: Se oli tavallaan "valinta", aikaisempi valinta oli ympäristön vaikutuksen takia toisenlainen.

Ja olin ollut oikeassa: Olisin siis ollut hylätty koko elämäni ajan, jos olisin paljastunut homoksi aiemmin. Uskova se tuskin on. Joku paskatrolli tai muu sekopää. Minä en ainakaan mielestäni ole naismainen enkä käyttäydy ja liiku ja puhu naismaisesti. Olen melko varma, että jos tapaisimme baarissa niin et tietäisi minua homoksi.

Niinpä; ei minua ja miestänikään tunnistaisi homoksi, siis "naismaiseksi". Tunnumme molemmat pitävän miehen mallisista homoista, ja kummankin exät olivat miehekkäitä, ja valitsimme toisemme samalla periaatteella.

Mutta ne erikoiset ja naismaiset ovat TV: Siis jotenkin naurettava hahmo; niin minusta ainakin. Ja jos homoja näkee muualla, niin ne ovat sitten usein juuri sen oloisia, ja muut homot eivät erotu. Tulee mielikuva, että "suurin osa" on naismaisia. Mutta että se on "totuus"? No mikä sitten on totuus? Tunnen heitä ja nähnyt baareissa ja muualla, stadissa heitä riittää Hehän hyvin julkisesti näyttävät tunteensa.

No, nytkö sinä voit vastata miksi lesbot ovat usein maskuliinisia ja hintit feminiinisiä? Päin vastoin nämä homojen stereotyypit on poistettu TV: Todellisuudessa kuitenkin homot ovat usein naismaisia ja lesbot miesmäisiä. Itse satun kyllä tuntemaan henkilökohtaisesti 10 homoa, ja vain yksi heistä on naismainen ja kimittää hieman.

On siinä aika suuri ero. Käy kysymässä tältä tyypiltä: Olen myös ymmärtänyt, että seksuaalinen suuntautuminen voi osalla olla selkeästi homoseksuaalista jo 6v. Ihan turhaa yrittää muuttua heteroseksuaaliksi, jos ei ole tunteita ja kiinnostusta vastakkaista sukupuolta kohtaan. Onneksi olet rohkaistunut kuitenkin elämään vaikeuksista huolimatta omana itsenäsi. Kaikki homoseksuaalit eivät "näy päällepäin", mutta tietystihän sinä näet vain he jotka näkyvät. Tästä on käyty keskustelua gaypalstalla keskustelupalstalla: Monet ystävistäni heterot näyttävät myös hyvin julkisesti tunteensa, ei sen perusteella voi päätellä onko homo vai ei.

Sinä tunnistat homoiksi vain ne jotka käyttäytyvät oletuksesi mukaan ja muita et sitten tunnistakaan. Mistä tiedät että kaikki maskuliiniset naiset ovat lesboja tai feminiiniset miehet homoja, oletko kysynyt kaikilta heiltä? Miksi ihmiset yleensäkin ovat erilaisia, hyvin harva on "puhtaasti" maskuliininen tai feminiininen, tunnistan omassakin käytöksessäni feminiinisiä piirteitä vaikka olen hetero.

Miksi te honkkelit tulette tänne ateismi palstalle, kerran teille on oma gay palsta olemassa? Tietysti jos on homo ja haluaa jutella ateismista ym. Sanoin jo kerran tämän, mutta menkööt taas.

Mikään ei kiellä ketään keskustelemasta täällä vain sen vuoksi ettei seksuaalinen suuntautumisensa miellytä sinua. Ja miksi te rasistit tulette tänne ateismipalstalle vaikka teillekin on oma palsta jo! Denial, ateisti81, se on persoonallisuushäiriöinen trolli. Homous ei ole valinta. Tämä ominaisuus jota voitaisiin kutsua poikkeavuudeksi kulkee "geneettisenä" perimänä.

Oman puolisoni sisaruksissa on yksi poikkeava. Ehkä siksi myös yksi lapsistani on samanlainen. Pienen lapsen kasvatuksessa ei ollut minkäänlaisia häiriötekijöitä, päinvastoin, turvallinen ja rakkaudellinen kasvuympäristö. Kaikille ihmisille on tilaa, peilistä ei tarvitse katsoa ja hävetä itseään.

Jumala rakastaa meitä kaikkia tasapuolisesti. Voisiko joku kuvitella Jeesusta, joka katselee etäältä ihmisyyttä. Jeesus sanoi vihaavansa syntiä ja homostelu on synti. Tehkää parannus synneistämme Hän sanoi selvästi. Jeesukseen en ota tässä kantaa, mutta omien siskojeni lapsista toinenkin on lesbo. Toivon kaikkea hyvää heille. Jeesusko sanoi, että 'homostelu' on synti? Hän kyllä kertoi paljon syntejä, joista piti tehdä parannus, mutta enpä moista nähnyt hänen sanoneen.

Luehan uudelleen vai onko sinulla lukihäiriö? Raamattu sanoo, että homous on synti ja Raamattu on Jumalan sana ja Jeesus on Jumala. Älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi, Matteus 7 jatkaa Vetää karman lakia esille tuo. Omaa lastani en pidä syntisenä omainaisuudensa kanssa. Jumalaa rakastava ja uskossa elävä lapsi. Kyllä ihmisten pitäisi ymmärtää ettei ole kyse mistään rasti ruutuun menettelystä.

Luehan itse uudelleen; Jeesuksen sanomisista oli kyse. Mutta etsi toki Raamatusta ylipäätään kohta, jossa homous on synti. On erilaisia kuvauksia, miten sellainen ja tällainen makaaminen on kauhistus jne, mutta näissä on muistettava tulkintaan säntäämisen sijaan miettiä sitä, mihin kulttuuriin ja millä sanoilla se on ilmaistuna. Ei tarvitse tänne copy pasteta kuitenkaan, kaikki me olemme nuo kohdat jo nähneet ja tiedämme, mitä tässä satoja vuosia myöhemmässä suomalaisessa käännöksessä lukee.

Miten sitä tulkitaan ja mitä alkuperäisestä tekstistä tiedetään, on sitten eri asia. Mutta pidä sinä käsityksesi ja anna muiden elää tavallaan. Syntiä teet sinäkin, ihan sellaistakin, mitä se Jeesuksesi kielsi ihan suoraan. Yritäpä siis lähteä poistamaan sitä tukkia omasta silmästäsi ennen kuin alat tökkimään rikkaa toisen silmässä - näin Jeesus käski.

Jospa sitä lämpöä ja rakkautta mahtuisi sydämeen näin joulun aikana tuomitsemisen ja kylmyyden sijaan. Homostelu on luonnotonta, synti ja epäterveellistä. Luonnossa luonnostaan esiintyvä asia ei voi olla luonnotonta. Onko pedofiliakin luonnollista kun sitä esiintyy luonnossa ja ihmisissä?

Ei eläimillä ole havaittu pedofiliaa, koska eläimet luonnostaan pariutuvat vasta sukukypsinä. Hihhulismia ei myöskään esiinny eläimillä. Sen sijaan pedofilia on erittäin yleistä nimenomaan hihhuleiden keskuudessa, kuten niistä sadoista uutisotsikoista oikein hyvin tiedämme.

Oikein hyvää, rauhaisaa, kaunista ja miellyttävää Joulua kaikille. Ja mikä on meille kristinuskon jouluinen sanoma, tänäkin Jouluna?

No se on tietenkin että muistakaa aina vihata niitä syntisiä ja saastaisia homo-iljetyksiä mahdollisimman ankarasti. Paljon kiitoksia ihanista lähimmäisenrakkautta huokuvista puheistanne tänäkin Jouluna oi te ihanaiset kristityt. Vihatkaa homoja ankarasti - niinhän se teidän Jeesuksenne opetti ja siinä vihassa tiivistyykin kristillisen Joulun sanoma.

Homous ei ole valinta, sillä olemme saaneet sen syntymässä psykologisena perimänä kuten heterotkin omansa. Se on menneisyydessä syntyneen syyn seurausta, ja me olemme saaneet sen syntymässä perimänä, ja tuota perimåå on noudatettava halusipa tai ei, samalla tapaa kuin kaikki muutkin noudattavat omaansa.

Siitä on kuitenkin mahdollisuus, päästä irti, jos ymmärtää tuon perimänsä, niin, että miksi ja minkä vuoksi se on menneisyydessä syntynyt ja miksi se seuraa perimännä Kukaan ulkopuolinen ei voi siinä auttaa, sillä vain yksin asianomainen voi ratkaista sen Tämä asiaa koskee myös kaikkia mitakin kun homoja, sillä heidänkin elänsä perimänä psykologisena perimänä saatua jota heidän on tietostamattaan noudatettava KUN YMMÄRRÄMME TUON PERIMÄMME , niin vapaudumme siitä kun tuo tuhansien vuosien kuluessa syntynyt taakka putoaa pois ,ja vapaudumme sen kahleesta, ja voimme elää ajattomassa nykyhetkessä Vinkkinä voisin sanoa, että jos lakkaamme tallentamasta muistiin mielikuviamme asioista hyvänä tai pahana, vaan tarkkailemme niitä, niin silloin ennenpitkää, päättyvät nuo perimänäkin saadut mielikuvat.

Vaikka se olisikin oma valinta, niin entä sitten? Jotenkin nämä keskustelut aina tuppaavat huvittamaan. Jos ajattelee ihmisen biologiaa ja sitä, miten ihminen kehittyy, niin todennäköisesti hajonta homouden lajeissakin on melkoinen. Ympäristön kasvusignaaleilla on merkitystä, yhdessä biologisen perimän kanssa. Ihmeellistä tässä vain on se, että muulle maailmalle suurin piirtein harmiton toiminta olisi hyväksyttävää vain, jos voidaan osoittaa, ettei henkilö ole voinut itse valita kohtaloaan. Ikään kuin niiden, jotka haluiaisivat poistaa tuomitsemisen, pitäisi ensin osoittaa syyttömyys: D Samalla tavoin syrjintää yritetään poistaa osoittamalla syrjittyjen olevan pohjimmiltaan samanlaisia kuin syrjijänsä.

Aivan kuin sanottaisiin, että jos olisivat erilaisia, niin sitten saisi syrjiä ihan niin paljon kuin vain voi. Kysymys on tietenkin myös syrjintää vastustavan valaistuneen omasta psyykkisestä prosessista.

Hän itse on nähnyt valon siinä, että onpa ne samanlaisia ja kokenut samaistumisen tunteen. Ja alkaa levittää ilosanomaansa kokemastaan valaistumisesta.

Pohjimmiltaan kyse onkin siis hirvittävästä itserakkaudesta, toinen ihminen on syrjimättömyyden arvoinen vain, jos hänessä on tarpeeksi sellaisia ominaisuuksia, joita on itsessäni ja joita itsessäni rakastan. Loogisesti täysin naurettavaa, evoluutiopsykologisesti täysin loogista. Kaikista muistakin valinnoistaan ihminen on vastuussa, joten miksi homous olisi poikkeus? Jos käyttäytyminen olisi määrätty geeneissä, geenit olisivat niitä, joita kohtaa pitäisi käydä oikeutta. Rikoslaki olisi epäoikeudenmukainen, koska ihmiset eivät kykene käyttäytymään vastoin geenejään.

Minun oli toteltava geenejäni, en ole syyllinen. Eli jos olisin homoseksuaali ja minut sen takia pahoinpideltäisiin kadulla, olenko ainakin osasyyllinen siihen mitä minulle juuri tapahtui?

SAMIA se taas tuli esittämään ajatelmiaan, joissa ei taaskaan sattunut olevan järkeä. Minun olisi palattava aikaan, jolloin olin 6 vuotta. Silloin huomasin tykkääväni miespuolisista, mutta en kokenut valinneeni niin.

Jos olisin tehnyt valinnan, niin olisin päättänyt tykätä miespuolisista; mutta niin en tehnyt. Ja jos kyse olisi geeneistä, niin se selittäisi paremmin miksi noin kävi. Mutta sitten on niinkin, että sama geenin omaavat eivät välttämättä ole samanlaisia. On kai tyydyttävä siihen, etten tiedä, eikä muutenkaan tiedetä miksi toiset on homoja, toiset biseksuaalisia, ja eräät ovat heteroja; ja loput jotain muita tapauksia. Katsos, ihminen voidaan todeta syyntakeettomaksi, mutta tämä ei tarkoita immuniteettia lailta.

Tuomittu ei välttämättä joudu vankilaan, mutta voi joutua pakkohoitoon. Siis tämä edellyttäen että geenit 'pakottavat' ihmisiä toimimaan tietyllä tavalla. Geenit voivat vaikuttaa hiusten kiharuuteen, mutta tämä ei tarkoita että ihminen on pakotettu joko suoristamaan tai kihartamaan hiuksiaan.

Sama juttu pätee homouteen: Jos sinä et tykkää suorista hiuksista, niin se ei pakota ketään kihartamaan hiuksiansa eikä suorahiuksiset ole 'vastuussa valinnastaan' jättää kihartamasta hiuksiaan. Homojen kohdalla varmasti noin onkin, joten meidän muiden tulee kantaa vastuu homojen puolesta. Näin ollen rikoslaki tulee kohdistaa geeneihin, eikä geenin orjuuttamaan yksilöön. Ei ole oikein, että sairas joutuu pakkohoitoon, vaan sairauteen johtavaa geeniä tulee kriminalisoida ja hoitaa.

Jos homous on geneettistä, rikoslaki tulee kaikessa ankaruudessaan asettaa voimaan geenejäsi vastaan. Nyt on tainnut tulla otettua muutaman glögi liikaa. Totuus on, että olemme Jumalan luomia ihmisiä, jotka Jumala on asettanut edesvastuuseen. Ihmisen halut ja himot eivät määritä ihmistä, vaan se että Jumala on meidän tehnyt. Seta syyllistää yhteiskuntaa koko ajan enemmän. Tässäkin on olemassa hyvän- ja pahan akseli. Voidaan olettaa, että yhteiskunta, jossa homot joutuvat elämään, tulee aina olemaan paha.

Biologien mukaan olemme sekä geeniemme että ympäristömme tuotosta. Juttusi eivät ole edes satiirina minkään arvoisia. Mihin homot tai yhteiskunta nyt ovat syyllisiä? Homoudessa ei ole mitään väärää, kuten ei heteroudessakaan. Siihen ei siis voi 'syyllistyä'. Jos sen sijaan toimii väärin vaikkapa raiskaamalla toisen, siihen on kyllä syyllinen.

Toinen esimerkki; et ole syyllinen feminiinisiin piirteisiin luonteessasi. Sinullahan on niitä paljon, kuten varmasti tiedätkin. Esimerkiksi miehiä stereotyyppisesti pidetään aggressiivisempina ja suorapuheisempina, kun sinä taas olet passiivis-aggressiivinen ja ilmaiset itseäsi mahdollisimman epäsuorasti.

Näissä naisellisiksi usein luetuissa piirteissäsi ei ole mitään pahaa. Jos kuitenkin valitset kohdella muita vihamielisesti ja loukaten, silloin toimit väärin ja olet valinnut tehdä pahaa muille.

Minä en koe Setan syyllistävän yhteiskuntaa lainkaan. Se, että sinä niin koet, saattaa olla omantuntosi ääni, joka kertoo sinulle, että toimit väärin. Vika on yhteiskunnassa eikä suinkaan yksilössä. Muuttamalla yhteiskuntaa, myös yksilön Seta uskoo muuttuvan. Työtä on vielä paljon, koska yhteiskunta on valitettavan heteronormatiivinen. Ei ole mitään järkeä kriminalisoida yksilöä, paljon tehokkaampaa on muuttaa lainsäädäntöä homonormatiiviseen suuntaan. Jos käydään oikeutta, oikeudenkäyntien pitää olla näyttäviä, jossa vastapuolena on suuryhtiö ja yksittäinen homo, kuten Korhosen tapauksessa.

Toisinpäin ei kannata oikeuteen mennä, että suur-Setan vastapuolena olisi yksittäinen perinteisesti ajatteleva yksilö.

Homot eivät muutu, joten yhteiskunnan on muututtava. Vähän samaan tapaan kuin Matrix-elokuvassa lusikka ei taipunut, siksi sen joka piti lusikkaa kädessään, piti taipua. Kaikki nuo ajatukset, joita luulet tietäväsi muiden ajattelevan, tulevat ihan sieltä sinun omasta päästäsi. Sinä et oikeasti tiedä, mitä muut ajattelevat, vaan puhut omista ajatuksistasi. Todellisuudessa ei tapahdu asioita, joita päässäsi tapahtuu.

Matrixkin oli vain elokuvaa. En tee sitä omasta vapaasta tahdostani, vaan koska geeni käskee. Samoin homot eivät ole homoja vapaasta tahdostaan, vaan tekevät sitä, koska geeni käskee.

Kysyin mitä vastuuta 'homouden valitsemisesta' pitäisi kantaa. Jos henkilö ryhtyy kasvissyöjäksi tai himoliikkujaksi, niin näkyykö tämä henkilön perimässä? Muuttamalla yhteiskuntaa, myös yksilön invalidiliitto uskoo muuttuvan. Työtä on vielä paljon, koska yhteiskunta on valitettavan jalkojentoimintanormatiivinen. Ei ole mitään järkeä kriminalisoida yksilöä, paljon tehokkaampaa on muuttaa lainsäädäntöä jalkojentoimintanormatiivisempaan suuntaan.

Oikeasti, argumenttisi pätee niin helposti mihin tahansa vähemmistöön vaatien tätä sopeutumaan enemmistön edustamaan normiin. Sen tiedostamista ettei sukupuolineutraali avioliittolaki määritä kenenkään avioliittoa vaan se on meistä itsestämme kiinni kuinka heteronormatiivinen tai vailla heteronormatiivisuutta se meidän oma avioliittomme. Sukupuolineutraali avioliitto vain antaa mahdollisuuden taivuttaa lusikkaa, jättäen jokaisen omaksi asiaksi sen että hyväksyyko matrixin luoman illuusion, taipumattomasta miehen ja naisen välisen avioliiton vai kykeneekö taipumaan ja näkemään avioliiton yli sukupuolirajojen, näkemään niiden rajoitusten läpi jotka tekevät lusikan taivuttamisesta mahdotonta ja täten taivuttaa lusikkaa.

Kirjoittaja on poistanut tästä viestin. Elokuvan lusikka ei taipunut, samoin avioliittokaan ei taivu sukupuolineutraaliksi. Illuusion ylläpitämiseksi tarvitaan lisää juridisia toimenpiteitä, koska hetken päästä huomaavat, että lusikka ei taipunutkaan tai se ei taipunut riittävästi, jotta seksuaalivähemmistöjen edustajat olisivat tyytyväisiä. Avioliitto johon sinä uskot on taipumaton lusikka, pelkkä illuusio, sillä avioliittoahan ei ole sen ulkopuolella miten ihmiset sen määrittelevät.

Aikoinaan sitä eleltiin ilman mitään avioliittoja, sitä vain pariteltiin ja mahdollisesti muodostettiin pari, ilman mitään tietoa avioliitosta. Ja sukupuolineutraalia avioliittolakia tulisi todellakin tarkastella samalla tavalla kuin uskonnonvapauslakia.

Sukupuolineutraaliin avioliittolakiin siirtyminen ei käytännössä eroa mitenkään siitä kun aikanaan siirryttiin kristinuskosta ainoana uskontona siihen että laillisesti tunnustetaan myös muitakin uskontoja. Sinä saat pitää heteronormaativisen avioliittosi, kun taas homot saavat noudattaa omaa avioliittokäsitystään, aivan kuten uskonnonvapaus antaa sinun pitää kristinuskosi kun taas samalla antaa minulle oikeuden ruveta vaikkapa buddhalaiseksi.

Sukupuolineutraalista avioliitosta loukkaantuminen melko sama kuin loukkaantuisi siitä ettei joku juhlikaan jouluna Jeesuksen syntymää. Todellisuus on silti olemassa ilman äänestäjiä ja homoja, joiden mielestä sukupuolineutraalit valitsevat itse sukupuolensa.

Olevaisuus perustuu sääntöihin ja vakioihin, jotka äänestystuloksesta riippumatta pysyvät voimassa. Jos näin ei olisi, ei olisi mitään olemassa.

Ihminen haluaa itse määrätä, mikä on totta ja mikä ei. Olemassa olematon sukupuolineutraali, joka vaihtaa sukupuoltaan on nykymittareilla mitattuna eniten oikeassa.

Totuus on, että vain muutama sata homoa vaihtavat parisuhteensa sukupuolineutraaliin avioliittoon, mutta kaikkien heterojen voimassa olevat avioliitot muutetaan silmän räpäyksessä sukupuolineutraaliksi. Kohde ei olekaan homot, vaan juurikin ne heterot, joiden mielestä avioliitto on miehen ja naisen välinen. Juridisesti ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa todellisuutta mitä avioliittoon tulee.

Asia on puhtaasti nimenomaan sen varassa mikä on ihmisten käsitys avioliitosta. Aivan samoin nyt vain avioliittolaki muuttuu sukupuolineutraaliksi. Se että avioliittolaki on sukupuolineutraali ei tee sinun avioliitostasi mitenkään sukupuolineutraalia, aivan kun uskonnonvapauslaki ei tee sinun uskonnostasi uskontoneutraalia. Laki tulee jatkossakin huomiomaan sinun tarpeesi heterona ja mahdollistamaan sinulle miehen ja naisen välisen avioliiton solmimisen, ainoa mikä muuttuu on se että muitakin avioliiton muotoja tulee olemaan tarjolla.

Kyse on hyvin samasta kun aikoinaan avioliittoon vihkiminen oli kirkon etuoikeus, ja sitten myöhemmin aloitettiin myös siiviilivihkiminen. On edelleen monia kristittyjä jotka eivät pidä siviilivihittyjä oikeina avioliittoina vaan kyse on heistä ilman papin siunausta pelkistä susipareista.

On se niin surullista kun etuoikeutettu itkee kun tämän etuoikeudesta tehdään kaikkien oikeus. Sitä luulisi että kristitty osaisi olla epäitsekäs ja jakaa oikeutensa myös muiden kanssa, jos kerta kristinusko sallii väärät uskonnot, miksei kristinusko myös salli vääriä avioliittoja?

Ei homot sinua vahingoita mitenkään. Kaltaisesi "kristityt" edistävät suomalaisessa yhteiskunnassa vain ja ainoastaan ahdasmielisyyttä ja tekopyhyyttä. Mielestäni jokaisella on oikeus valita mitä mieltä on esim. Mutta väkivalta on aina väärin. Paljon ahdasmielisempää on nähdä miehen ja naisen välinen avioliitto sortorakenteena, joka syrjii homoja.

Se on sukupuolien vastaista ja elämälle vihamielistä ajattelua ja sen pohjalta toimimista, eräänlaista sukupuolia vastaan kiihottamista. Eipä noin näekään kuin sinä ja kaltaisesi. Sami, miksi sinä näet naisen ja miehen välisen avioliiton sortorakenteena?

Missä ihmeen maailmassa elät? Ajattelusi on pahasti kieroutunutta, jos ei jopa sairasta. Se mitä mä vihaan on se jälkipuinti keskustelu siitä että "olisivat olleet varmaan ihminen paikallaan omassa virassaan, mutta kun Toivottavasti Suomen yhdenvertaisuuslaki muuttuu niin että mitkään ennakkokäsitykset tai -luulot, eivät tule ratkaisemaan esim.

Siitä syystä erityisesti kannatan sitä että rekisteröity parisuhde poistui ja homoseksuaaleille annettiin samat oikeudet yhdenvertaisuuslain puitteissa kuin heteroillekin. Ei kukaan kaipaa työnantajana mitään työpaikan uskonsaarnaajaa töihin nykyaikana! Se jos mikään on jämpti! Ei sitä työnantaja tietenkään saa kysyä, mikä suhde on uskontoon tai mikä on henkilön sukupuolinen suuntautuminen, koska sen ei tulisi ratkaista tai vaikuttaa millään tavoin työhön ottoon tai onko mies käynyt armeijaa vai onko sivari!!

Kaikkien tulee olla yhdenvertaisia Suomessa lain edessä ja siksi tätä käsitellään, koska on havaittu että joitakin satutaan syrjimään kaikesta huolimatta ja siinä laissa on puutteita ottaen huomioon ihmisten asenteet. Jos kristityt ovat sitä mieltä yhä edelleen asennoitumisensa kanssa ettei he Suomen yhdenvertaisuuslakia hyväksy niin turha tulla sitten pillittämään ainakaan minulle, että kristittyjä ei hyväksytä että on olemassa jokin suhtautumiskynnys!

Tuo puheesi "edesvastuusta" kuvastaa joltakin "muinaiselta hallitsijalta" tms. Ne viattomat ihmiset tapettiin, jotka eivät alkaneet uskomaan ja muut ihmiset laittoivat ne tällöin "edesvastuuseen" miekkansa kärjillä. Ne, jotka hokevat Jumalaansa nykyisin yhtä paljon kuin sä Sami-A niin pitäisi laittaa holhouksen alaiseksi ja lukita jonnekin laitokseen.

Henkilö, joka elää tai turvautuu joka asiassa uskossaan "herran haltuun" -tyylillä pitää olla melkolailla suunnaton psykoosi tai vähintään itseluottamuspula tai muunlainen häiriötila! Minusta sun tulisi käydä lekurilla tutkituttamassa pääsi! Sami-A on kateellinen jopa homoseksuaaleille, jotka ovat uskaltaneet tulla kaapeistaan ulos ja ovat saaneet oikeutta ihmisyydelleen, jota tuskin uskovat enää tässä maassa saavat enää yhtään muuta kuin korkeintaan ikuista halveksuntaa..

Uskovat haluavat Suomesta jotakin ihme "teokratiaa" niin kuin jotakin "Vatikaanivaltiota" konsanaan, jossa kaikki valta olisi Paaveilla tai muilla diktaattori Paavia palvovilla hihhuleilla!! Se päämäärä hihhuleilla on aina ollut nimittäin teokratia!

Demokratia on peitteenä uskoville ja sen muka hyväksyvät, mutta vain mikäli heitä kuunnellaan "uskon tuputtamisessa" -ensinnäkään "demokraatti" ei ole koskaan kiinnostunut mitä tapahtuu muiden makuuhuoneessa, mutta Päivi Räsänen on.

En ole koskaan oikein ymmärtänyt, mitä "demokraattisuutta" on Kristillisdemokraateilla. Kertoisiko joku, joka sattuu sen "demokraattinen" sanan Kristillis- etuliitteen perässä ymmärtämään?! Lähimmäisen rakkaus tai Jeesuksen sanoma: Muslimi ja ateisti on sama asia kristitylle hihhulille eli vastustaja, mutten voi koskaan ymmärtää että usuttavat kummatkin helvettiin ja uskonvapaus on monelle sitä että henkilö a uskoo vain kristinuskoon b uskoo vaikkei muuta kuin Allahiin c kunhan ei ole vaan uskonnoton!

Uskonvapaus on sitä Suomen lain mukaan myöskin että on uskonnoton! Kun nautin Suomen laista että olen uskonnoton ja ateisti niin haluaisin myöskin yhtä vapaasti nauttia siitä laista kuin tekin Suomen hihhulit!

Ehkä jonain päivänä homofoobikotkin eheytyvät.

.. Satu Lidman, Jari Mustonen, Riikka Nisonen. Graafinen suunnittelu . Menneisyys puhuttaa edelleenkin nyky-Venäjällä. Presidentti . min aikaa homoseksuaaliseksi aktiksi, Hrushtshevin aikaa itsetyydytykseksi ja 3 Bragmannit tai brachmanosit olivat Intian viisaita mutta alastomia miehiä, jotka asuivat luolissa. Rodun. Tunkee dildon käyttö homoseksuaalisuus sairaus kuvina. sex livechat dokkari vierasta keskustelu alastomia miehet sukkahousuissa karvaiset tinit inka Huorana novell amatööri kotiporno kaustinen satu lappi vanhempi milf salaa viagraa. Lihavat nimimerkki raakkel homoseksuaalit naturistit. Lapin tyttö madturboi nuori poika imee lothar ja seksikuvat 18 pilakuvat tyttö kotiporno hamina ruotsin seksikkäät kuvat. Maksaa miehelle Peppua vakoaan naamaani alastomia miehet.

Paginas eroticos gratis tetonas parejas porno. cumlouder videos prno español polla por el culo pajas femeninas grandes casting porno en la playa tetas naturales chochos eyaculando porno gratis video porno anal gratis peliculas porno videos porno negra intercambios de lisa ann porno transexual tube español gratis video descargar gratis cumlouder porno romanticos enfermeras calientes negra intercambios de negros desnudos porno de maduras sex free culos gratis para follar porno gratis chupando pollas grandes casting porno caliente sexogratis maduras gratis videos de lesbianas petardas asiaticas lesbianas negras videos porno de parejas haciendo pajas videos phorno gratis xxx gratis sexo en su vecina xxx videos porno de lesvianas porno lesvianas gratis sado porno follando viejas follar abuelas zorras peludas follando con enanas porn xx mature videos porno gratis vidios porno juegos porn videos porno cachas videos pornograficos gratis en español porno gratis sexo trans porno gratis xicas desnudas en castellano gratis videos cunnilingus videos bideos xxx maduras gratis videos porbo español embarazadas lesbianas gratis ver video pelos en la playa ver videos porno hd porn bree daniels videos porno españoles porno de putas muy gordas mujeres tetonas españolas tetona ver videos porno trio amateur rubias 19 xxx franceska jaime negras grandes mujeres eyaculando videos porno duro hd porno chochas peludas xxxporno porno.

con las mejores tetas super pollas enormes videos porno de maduras tetonas follando coños peludos gratis blacks on blondes maduras en español es.

Homoseksuaaliseen alastomiamiehet satu lappi nykyään

Homo sukkahousu seksiä takaapäin nussiminen